loulou rhemrev - regie, regisseuse, regiseuse, hallobandoeng, hallo, bandoeng, theater, productie, productiebegeleiding

loulou rhemrev - regie, regisseuse, regiseuse

loulou rhemrev - regie, regisseuse, regiseuse, Duinpieper

De Maker

Hallo Bandoeng!

In 2017 heb ik een proeve kunnen maken op de locatie van Radio Kootwijk, waar de eerste telefonische contacten met Nederlands-Indië hebben plaatsgevonden. Deze plek inspireerde mij tot het creëren van een treffende vorm om mijn persoonlijke verhaal te kunnen vertellen.

Ik ben Indisch. Mijn familie heeft 300 jaar in Nederlands-Indië gewoond en is na de oorlog naar Nederland gevlucht. Ik ben een mix van Nederlands en Indonesisch bloed, al is dat niet aan mij te zien. Ik ben een twijfel Indo. Maar wat is dat dan, Indisch zijn? Bepaalt de indische erfenis mijn identiteit? Wat heb ik meegekregen?

Met deze voorstelling graaf ik in mijn familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die mijn leven beheersen.

Volgend seizoen in meerdere theaters te zien.

De Regisseuse

Bij Stichting Haarlems Toneel kreeg ik de mogelijkheid om bij regisseur L´on van der Sanden regie-assistentie te doen van Zadelpijn en ander damesleeden Het meisje met het rode haar. Aansluitend - in 2010 - regisseerde ik bij Klein Ovink Theater Producties de kleine zaalvoorstelling Leeftijd, met actrice Julia Henneman.

In opdracht van de Leerlijn Erfgoededucatie heb ik meerdere stukken geschreven en geregisseerd, waaronder De Duinpieper over de Kanaalgravers, en Het geheim van Beeckestijn over de landhuizen in Velsen en omgeving.


Contact